Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Veronika Zver

Za vas piše:
P. P.
Objava: 14. 06. 2022 / 20:43
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 16.06.2022 / 06:37
Veronika Zver
Veronika Zver. FOTO: osebni arhiv

Veronika Zver

15. maja je v 82. letu svojo zemeljsko pot končala Veronika Zver. Vera, kot smo ji rekli po domače, se je rodila v številni kmečki družini v Ižakovcih v Prekmurju. Otroci smo se razkropili širom po svetu, Veri se je ponudila možnost, da svojo življenjsko pot nadaljuje v Nemčiji, kamor je odšla kot mlado dekle.

Njen odhod od doma je zaznamoval zlasti mlajše brate in sestre, ki se nam je posvečala in nam poleg matere, ki je bila prezaposlena s številnimi drugimi deli, neutrudno pri vsem pomagala. V Nemčiji si je Vera ustvarila družino in imela svoj drugi dom do leta 1992, ko se je družina preselila v Slovenijo – v Dolsko pri Ljubljani.

Vero je od rosne mladosti spremljala bolezen. Tako je kot majhna deklica prebolela hudo revmo, da nekaj časa ni mogla hoditi. Revma je prizadela tudi srce, na kar pa takrat zdravniki še niso bili pozorni. S hudo srčno boleznijo je Vera živela dokaj normalno življenje in garala od jutra do poznega večera, dokler ni bila pred 25 leti operirana na srcu. Skoraj štiri leta je dokaj normalno živela, nato je doživela dve hudi možganski kapi, zaradi katerih je postala tetraplegik. Ni mogla premikati rok in nog, ni se mogla hraniti skozi usta in tudi ne govoriti. Bila je tako rekoč umirajoča. Toda po intenzivni fizioterapiji v zavodu in nato še doma se je st...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh