Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vid Ponikvar: »Športni fotograf ima vedno odprte oči in išče čustva«

Za vas piše:
Tomaž Kavčič
Objava: 21. 07. 2021 / 15:39
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 21.07.2021 / 15:44
Vid Ponikvar: »Športni fotograf ima vedno odprte oči in išče čustva«
Na EP v košarki 2017 Vid ni bil le fotograf, ampak tudi navijač./VID PONIKVAR/SPORTIDA

Vid Ponikvar: »Športni fotograf ima vedno odprte oči in išče čustva«

Šport je vedno zabaven – ko se ga udeležujemo in tudi ko ga spremljamo prek zaslonov. Toliko bolj, če gre za uspehe slovenskih športnikov. Če dogodka nismo utegnili spremljati v živo, pa si radi pogledamo vsaj fotografije.

Popolnoma samoumevno nam je, da ima vsaka športna novica tudi nekaj fotografij. Ob tem pa ponavadi ne pomislimo, kako zahtevno je bilo takšne fotografije posneti – s pravih kotov osvetliti dogajanje, ki je pri športu največkrat zelo hitro, in ob tem še ujeti kak zgovoren izraz na obrazu... O tem nam je spregovoril Vid Ponikvar, profesionalni športni fotograf, ki bo slovenske športnike fotografiral tudi na paraolimpijskih igrah v Tokiu.

Čakati športnika, da pokaže čustva

Pravi, da je športna fotografija zagotovo zahtevna za začetnika, saj ima svoje specifike, ki jih je treba osvojiti, da lahko nastanejo lepe fotografije, ki pritegnejo gledalčevo oko. »Zajem gibanja, pravega trenutka je tako ena od stvari, ki naredijo vse skupaj za stopnjo težje. Je pa res, da je to danes s sodobnimi fotoaparati in avtomatskim ostrenjem veliko lažje, kot je bilo v preteklosti. Temu primerno je tudi kakovost današnje športne fotografije na veliko višjem nivoju, kot je bila včasih....

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh