Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vladni ukrepi dodatno obremenjujejo družine

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 25. 10. 2023 / 07:57
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 25.10.2023 / 17:32
Vladni ukrepi dodatno obremenjujejo družine
FOTO: Arhiv Družina

Vladni ukrepi dodatno obremenjujejo družine

Družinska pobuda vlado, državni zbor in pristojne ministre poziva, naj takoj prenehajo z nalaganjem dodatnih obremenitev družinam.

Poudarjajo, da je bilo pod sedanjo vlado in koalicijo sprejetih že veliko ukrepov, ki povečujejo davčno breme vseh državljanov, še posebej družin, tako da se jim razpoložljiva sredstva že opazno zmanjšujejo.

Po njihovih izračunih bi seštevek že sprejetih in napovedanih dodatnih obremenitev na področju dohodnine in napovedanih dodatnih obremenitev družin pri štiričlanski družini z dvema povprečnima plačama in dvema predšolskima otrokoma, ki obiskujeta vrtec, prinesel letno 2.000 evrov dodatnih obremenitev oz. znižanja razpoložljivih sredstev.

Te obremenitve so posledica (napovedanih) ukrepov: znižanja splošne olajšave in s tem znižanja neto plač vseh davkoplačevalcev; neusklajenosti davčnih lestvic in davčnih olajšav z inflacijo; velikih podražitev programov vrtcev; zamrznitve dohodkov razredov ter višine družinskih in socialnih prejemkov; ukinitve brezplačnega vrtca za drugega otroka. Družinska pobuda je pripravila podrobne izračune finančnih bremen vsakega od n...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh