Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vsaj za milimeter

Za vas piše:
Peter Tomažič
Objava: 22. 02. 2023 / 08:19
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 22.02.2023 / 14:31
Vsaj za milimeter
Peter Tomažič. FOTO: Jože Potrpin

Vsaj za milimeter

»Prah si bil in v prah se povrneš,« slišimo na pepelnico. Torej prihajamo iz zemlje, na njej in iz nje živimo, saj nas prehranjuje, nam omogoča, da dihamo, pijemo vodo in gledamo sonce. Vendar prej ali slej se neizogibno vračamo v prah zemlje. Ko iz nas odideta misel in duša, smo samo še snov.

Če imamo srečo, se to zgodi v starejših letih, lahko pa naše življenje nenadoma prekine bolezen, vojna, nasilje in, kot smo priča v zadnjem mesecu, nas lahko nič hudega sluteče pokonča tudi narava. Kdo bi si mislil, da se bo zgodila tako okrutna vojna v Ukrajini, grozljiv potres v Turčiji in Siriji. Še včeraj se je družina zbrala ob skupni mizi, danes so tam ruševine in žalost. Časa za kakšen popravni izpit je lahko v resnici zelo malo. Z mislijo, da ne bi v življenju spregledal najpomembnejše stvari, tudi sam začenjam letošnji post.

A vrnimo se v naš vsakdan, kjer se zdi, da bomo večno živeli. In ob tem smo tudi nemalokrat najbolj pametni, po nepotrebnem trmasti ali celo zakrknjeni v srcu. Pogosto slišimo glasne besede: »Od svojega ne odstopam niti za milimeter, samo preko mojega trupla …, to si zaslužim …, če ne bi bilo mene …« in tako naprej. Od trmastega vztrajanja pri svojem v zakonu, pogostih prepirov in zamer v rodbini, sovražnosti med sosedi ter poniževanja in kom...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh