Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Vsak dan bolj živim svoje sanje«

Za vas piše:
Lojze Grčman
Objava: 13. 09. 2023 / 07:55
Čas branja: 6 minut
Nazadnje Posodobljeno: 13.09.2023 / 08:14
»Vsak dan bolj živim svoje sanje«
Luka Novak. FOTO: Vid Rotar

»Vsak dan bolj živim svoje sanje«

Kuhar in podjetnik Luka Novak o menjavi kariere, odločnosti, samozavesti, tudi tveganju, ki je včasih potrebno za velike dosežke.

Ime Luka je med najbolj priljubljenimi v Sloveniji. Priimek Novak pa je na vrhu lestvice najpogostejših. Zato je kar velika verjetnost, da poznate kakega Luko Novaka. Morda jih celo več. Ne vemo, ali ste tega, ki ga danes predstavljamo, že srečali osebno. Morebiti pa ga poznate »na videz«, s televizije. Ne le da je nastopal v MasterChefu, kuharskem šovu, ki ga lahko spremljate na POP TV. V sezoni 2022 je tudi zmagal.

Številni Slovenci so tako lahko spoznali njegove kuharske spretnosti. Nekaj manj pa jih ve, da Luka prihaja iz kar 12-članske družine. Tako velik krog ob domačem ognjišču, pardon, štedilniku ali kuhalni plošči, prav gotovo prinaša posebna spoznanja in izkušnje.

Iz 12-članske družine

Kako je bilo torej odraščati z devetimi brati in sestrami? »Super smo se razumeli in se še vedno. Z nekaterimi seveda malo bolje, z drugimi manj. Povezana družina smo. Sem drugi najstarejši. Naučil sem se delovati v skupini, kako v njej kaj organizirati, da de...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh