Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vse zmoremo v Njem, ki nam daje moč

Za vas piše:
Jana Podjavoršek
Objava: 08. 07. 2021 / 13:37
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 08.07.2021 / 16:46
Vse zmoremo v Njem, ki nam daje moč

Vse zmoremo v Njem, ki nam daje moč

Vztrajne molitve tolikih za novomeškega škofa so obrodile sad, ko je konec junija papež Frančišek imenoval za novega novomeškega škofa Andreja Sajeta.

Vztrajne molitve tolikih za novomeškega škofa so obrodile sad, ko je konec junija papež Frančišek imenoval za novega novomeškega škofa Andreja Sajeta. »Trdno sem prepričan, da molitve ne z imenovanjem ne s posvečenjem ne bodo prenehale,« je zapisal v čestitki novemu škofu ljubljanski nadškof Stanislav Zore. »Ljudje te bodo še naprej prinašali pred Boga, da bi jih Bog po tebi in tvojem služenju vodil po poteh večnega življenja na sočne pašnike.« Nadškofovo zagotovilo pred nas postavlja zahtevo, ki je nujna za graditev občestva: V vsem se zahvaljujmo Bogu in se k njemu zatekajmo tudi s prošnjami.

»Škofovsko službo sprejemam v veri v troedinega Boga in njegovo milost ter pomoč,« je zaupano mu služenje v zavedanju lastne nemoči sprejel Andrej Saje. »Zavedam se svoje krhkosti, odgovornosti tega poslanstva in da je za oznanjevanje evangelija ter rast Božjega kraljestva na zemlji potrebno medsebojno sodelovanje.« Smo živi kamni Cerkve, tako raznoliki, Božja ljubezen pa nas mehča,...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh