Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Za kulturo spoštovanja vsakega človeškega življenja

Karlo Smodiš
Za vas piše:
Karlo Smodiš
Objava: 17. 05. 2023 / 09:39
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 17.05.2023 / 11:30
Za kulturo spoštovanja vsakega človeškega življenja
V sredo, 10. maja, so na novinarski konferenci v Ljubljani izjavo Komisije Pravičnost in mir pri Slovenski škofovski konferenci predstavili mag. Helena Zevnik Rozman, dr. Roman Globokar in s. Emanuela Žerdin. FOTO: Karlo Smodiš

Za kulturo spoštovanja vsakega človeškega življenja

Izjava Komisije Pravičnost in mir ob zbiranju podpisov za podporo Zakona pri prostovoljnem končanju življenja.

Ob zbiranju podpisov za podporo Zakonu o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja želi Komisija Pravičnost in mir pri Slovenski škofovski konferenci osvetliti nekatere pomembne vidike glede pomoči trpečim in težko bolnim osebam. Komisija je v preteklih letih že pojasnila stališče Katoliške cerkve do evtanazije in zdravniške pomoči pri samomoru.

Ob pobudi za sprejem zakona o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja se odpirajo nekateri novi vidiki, ki jih želimo še posebej izpostaviti.

Stiske bolnikov

Bolni in trpeči potrebujejo celostno oskrbo in pomoč, saj se lahko znajdejo v hudih stiskah in ne vidijo več smisla svojega obstoja. Bojijo se, da bodo nekoristni, osamljeni ter da ne bodo imeli več nadzora nad seboj. V takem stanju so še posebej ranljivi. Potrebujejo ustrezen odziv družbe in priznanje, da je njihovo življenje dragoceno do zadnjega diha.

Človeško življenje nikdar ne postane »manjvr...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh