Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Za otroške želodčke

Za vas piše:
Mojca Koman
Objava: 14. 11. 2023 / 20:06
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 14.11.2023 / 20:17
Za otroške želodčke
FOTO: Krištof Koman

Za otroške želodčke

Ocvrte ribje palčke

Izberemo nekoliko debelejši ribji file, denimo file trske, lososa, lahko tudi osliča. Narežemo ga na dva prsta široke trakove. Vse posolimo, popopramo, začinimo z origanom, nato kose povaljamo v moki, razžvrkljanem jajcu in v drobtinah, v katere smo dodali še nariban parmezan.

Panirane ribje palčke nato ocvremo v olju v cvrtniku, še bolje pa kar v ponvi v manjši količini vročega olja; najprej naj porjavijo na eni strani, nato jih obračamo, da porjavijo še po preostalih. Odlagamo jih na krožnik s prtičkom, ki popivna odvečno olje, nato pa ponudimo s solato.

Ribje kroglice po italijansko

Ribje fileje čim bolj drobno narežemo in pri tem prihranimo tekočino. V posodi jih zmešamo z drobtinami, začinimo, vmešamo parmezan in jajce. Premešamo in pustimo zmes 10 minut počivati, da se sestavine povežejo. Oblikujemo 16 kroglic, jih položimo na pekač s papirjem za peko, po pekaču 2 x poškropimo z vodo in nato kroglice pri 200 stopi...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh