Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zaupaj, upaj, ljubi

Za vas piše:
Simon Potnik
Objava: 14. 02. 2024 / 08:15
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.02.2024 / 16:28
Zaupaj, upaj, ljubi
Razlaga evangelija. FOTO: Pexels

Zaupaj, upaj, ljubi

Na današnjo nedeljo Marko zariše kuliso, v kateri se znajde Jezus in kjer se pokaže to, kar se nato vidi na vsakem koraku njegovega delovanja: kako pristna je njegova predanost Očetovi volji, kako močno se čuti eno z Očetom in kako nujno se mu zdi, da se Duh, Sveti Duh, razodene.

Zato v puščavi, ko ne beži pred skušnjavami, Jezus nikakor ni žrtev. Duh odvede Jezusa … ne hudi duh, pri Luku močno odmevajo vrstice, da se je vrnil od Jordana poln Svetega Duha in da ga je Duh vodil po puščavi, satan pa ga je skušal.

Provokacija hudega duha – tako znano vprašanje, če si Božji Sin – je več kot to. Je dvom, je strah, je obup hudega duha. Jezus je sredi divjine in skušnjav še bolj z Očetom. Tako postane puščava kraj srečanja z Bogom.

Kolikokrat v stiski spremenimo mnenje, osredotočenost, se omehčamo, spreobrnemo, ponovno vzljubimo. Klic pepelnice – »Spreobrni se!« – je priložnost, je močno Očetovo povabilo v svobodo. Kraj groze postane rodovitna zemlja tišine. Zorana zemlja tihote je kraj srečanja sina z Očetom. Tu v puščavi odpadejo vse čipke in odvečnost, skozi puščavo se vrši eksodus.

Hočeš nočeš si v puščavi. Vse se spreminja, naglo; tam, kjer je zdaj peščena vzpetina, bo jutri prostranost, kjer je ravnina, nastajajo peščena reb- <...>

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh