Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Živel 1. maj

Objava: 04. 05. 2022 / 09:36
Oznake: Družba, Politika
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 05.05.2022 / 14:21
Živel 1. maj
Stane Granda. FOTO: Tatjana Splichal

Živel 1. maj

Socialno vprašanje je stalnica zgodovine. Ni problem, da je današnja revščina drugačna od nekdanje, ampak da obstaja. Nekateri zaradi različnih vzrokov, tudi krivičnega plačilnega sistema, celo v »državni službi« živijo na robu preživetja. Država je dolžna takim pomagati.

Tehnološki napredek je navidezno zameglil delavsko vprašanje. Bolj kot položaj delavca v proizvodnji ga določa življenje. Podražitve, ki smo jim dnevno priča in so se na energetskem področju pojavile že pred vojno v Ukrajini, sporočajo, kdo ima dejansko oblast. Oni, ki jim je nebrzdan dobiček edina vera v prihodnost človeštva. Že sedaj, ko živimo iz lanske letine, dražijo hrano v imenu njenega pričakovanega pomanjkanja!

Komunizem je tako kot nihče v zgodovini zlorabil delavce. Nizke plače in obupen standard je prikrival z razglašanjem delavske narave oblasti. Njegova najvišja stopnja je oligarhija. Po poizkusih z Voljčem in Jankovićem je končno v Sloveniji zmagal oligarh Golob. Dokaz, da je tudi Slovenija del nekdanjega komunističnega sistema. »Delavska« levica bo del te vlade!

Boljšega družbenega sistema, kot je demokracija, ni nihče ponudil. Ker je zanjo temeljni pogoj strpnost, ni samo strahotno ranljiva, ampak pogosto zlorabljana. »Ljudska demokracija«, kater...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh