Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Živela je v Bogu in za Boga«

Za vas piše:
Roman Starc
Objava: 31. 08. 2022 / 09:39
Oznake: Krščanstvo, Vera
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 01.09.2022 / 12:14
»Živela je v Bogu in za Boga«
Marija Alojzija Velotti. FOTO: Splet Družina

»Živela je v Bogu in za Boga«

Blažena Marija Alojzija Velotti, redovna ustanoviteljica »Marija Velotti nas še danes nagovarja in nam kaže vrednost premišljevanja Kristusa v daritvi križa. Njeno bivanje je bilo nenehno v skladu s Kristusovim trpljenjem. Skoraj bi lahko rekli, da je njeno življenje postalo češčenje in posnemanje križa. Premagala je preizkušnje in muke, ker je živela v trdnem upanju, zakoreninjenem v Bogu, in se tako naučila biti nenehno dobra in velikodušna do vseh. V svojem življenju se je odprla za ljubezen do drugih, se postavila v službo ubogih, revnih, trpečih v duhu, cenila tiste, ki so bili na robu družbe, s posebno skrbjo za ženske.« /kardinal Sepe/

Ime: Krščena je bila kot Marija Alojzija. Mirjam v hebrejščini pomeni »tista, ki jo ljubi Bog, gospa, vzvišena«, ime Alojz pa je zloženo iz starovisokonemških besed al »vse« in wisi »pameten, razumen«.

Redovno ime: Marija Alojzija Pasqale Najsvetejšega zakramenta.

Rojena: 26. novembra 1826.

Kraj rojstva: Mesto Soccavo, danes zahodna četrt Neaplja v Italiji.

Umrla: 3. septembra 1886.

Kraj smrti: Mesto Casoria, približno 5 kilometrov severovzhodno od Neaplja.

Družina: Njeno otroštvo je bilo zaznamovano zaradi izgube obeh staršev, Frančiška in Terezije, roj. Napoletano, preprostih in poštenih delavcev, ki sta bila globoko verna. Staro dve leti in pol jo je vzela k sebi neporočena teta Katarina.

Mladost: Teta je z njo grdo ravnala in...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh