Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Življenje in smrt Borisa Kovača

Za vas piše:
Ivo Žajdela
Objava: 31. 05. 2023 / 08:02
Čas branja: 11 minut
Nazadnje Posodobljeno: 31.05.2023 / 10:23
Življenje in smrt Borisa Kovača
Ruševine v Grčaricah po partizansko-italijanskem napadu na branilce. FOTO: Knjiga kočevski proces

Življenje in smrt Borisa Kovača

Založba Družina je izdala knjigo Milana Zdravka Kovača z naslovom Kočevski proces in podnaslovom Življenje in smrt Borisa Kovača.

Komunisti so jeseni 1943 v množičnih pomorih umorili več kot 500 Slovencev, večinoma ujetih vaških stražarjev in pripadnikov jugoslovanske vojske v domovini (Turjak, Grčarice). Za peščico od njih so v Kočevju uprizorili sodno farso, ki jo še vedno imenujejo Kočevski proces. Komunisti niso imeli nikakršne legitimnosti, kaj šele legalnosti uprizarjati sojenja, kaznovanja, ubijanja, politična predstavljanja naroda. Vse je bilo zločinsko, ker so vse izvajali z množičnimi zločini od poletja 1941 naprej.

Namesto da bi država, v tem primeru pravosodni sistem po demokratizaciji (po letu 1990) po avtomatizmu razveljavil vse komunistične »sodbe« iz časa med vojno in vse politično obarvane sodbe iz prvih let po vojni, ne le, ker so bila ta »sodišča« nelegitimna in tudi nelegalna, ampak tudi zaradi neupoštevanja (kršenja) osnovnih pravnih standardov, da o kršenju človekovih pravic ne govorimo, morajo žrtve tega kriminalnega »sodstva« same ali njihovi sorodniki vlagati zahtevk...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh