Zapri
Iskanje

Beseda med nami

Poskus z Bogom V dneh, ko oddajamo v tiskarno to številko Besede med nami, je v slovensko javnost prišla knjiga Petra Seewalda »Luč sveta«, kjer so objavljeni njegovi pogovori s papežem Benediktom XVI. V njej npr. na vprašanje, kaj pomeni spreobrnjenje, papež pravi: »To, da človek spet postavi Boga na prvo mesto. Potem bo vse drugače. Spet moramo povpraševati po Božjih besedah, da bi jim dovolili, da zasijejo v naše življenje kot nove resničnosti. Moramo tako rekoč znova tvegati poskus z Bogom. Dovoliti mu moramo, da deluje v naši družbi.« Bralcem BMN je ta spodbuda še posebej blizu, saj se redno ob prebiranju Svetega pisma in dnevnih premišljevanjih iz te revije skušamo naravnati po božjem kompasu. Človeku, ki je potopljen v Boga, ne morejo do živega preizkušnje, ki jih prinaša življenje. Viharji tega sveta, pa naj se pojavljajo v Cerkvi ali pa so grozeči valovi zunaj nje, govorim o napadih na Cerkev pa tudi o njenih notranjih slabostih, ne morejo omajati naše vere, če iščemo navdih v Svetem pismu in oporo za življenje v zakramentih. Tesna povezanost z Gospodom v molitvi je pri tem temeljnega pomena. Papež Ratzinger nam je v tem zgled, ko pravi o molitvi: »Tudi papež je preprost berač pred Bogom – še bolj kakor vsi drugi ljudje.« Ob začetku postnega časa stopimo tudi mi kot berači pred Gospoda in poiščimo navdih v njegovi besedi. Franci Petrič Več

Naroči se

Naroči posamezni izvod

Če želiš prebrati celotno številko, se prijavi.

Članki iz zadnje številke so na voljo samo naročnikom. Če si naročnik revije, te prosimo, da dopolniš svoje uporabniške podatke.


O reviji

Beseda med nami je mednarodna katoliška revija s premišljevanji božje besede za vsak dan. 

  • dva eseja za duhovno poglobitev,
  • pričevanje svetosti iz življenja svetnikov,
  • vsakodnevno premišljevanje ob božji besedi.

Aplikacija za naročnike revije Beseda med nami!

Naročniki revije Beseda med nami lahko revijo v celoti prebirate tudi na svojih pametnih telefonih. Kako?
Gremo po vrsti:
1. Revijo ste na dom prejeli v plastični ovojnici skupaj s kartončkom, na katerem je izpisan vaš naslov. Nad vašim imenom je naročniška številka, ki jo boste potrebovali pri registraciji na spletni strani Družine.
2. Registrirajte se kot uporabnik na spletni strani druzina.si.
3. Odprite povezavo https://flippwa.druzina.si/beseda-med-nami.
4. Namestite si aplikacijo na svoj pametni telefon. Pri tem so vam lahko v pomoč navodila, ki jih najdete na Youtube povezavi.

Številka izdaje 2, letnik 2011

Izberi številko in prelistaj zgoraj.


Naročniki prenesite zastonj aplikacijo

Spletna aplikacija Beseda med nami

Spletna aplikacija Beseda med nami

Naročniki revije prejmete dostop do spletne revije in aplikacije, kjer lahko prebirate revijo na svojih digitalnih napravah kjerkoli. Namestitev aplikacije je zelo enostavna in uporabnikom prijazna.

Naložite si aplikacijo in si zagotovite neomejen dostop do vsebin revije Beseda med nami.

Naročite se na Besedo med nami

Cena posamezne številke je 4,50 €.
Naročnina za 6 številk letno je 27,00 €.
Plačilo je možno tudi v dveh obrokih.

Naročite se

Darilo za nove naročnike

Ob naročilu na revijo prejmete knjigo Velika pustolovščina - svetost.

Naročite se na Besedo med nami
Nazaj na vrh