Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Izšla je revija Jaslice!

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 17. 12. 2014 / 11:15
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:21
Ustavi predvajanje Nalaganje
Izšla je revija Jaslice!

Izšla je revija Jaslice!

Kristjani še posebej radi delamo jaslice. Kakšno zamisel, kako jih narediti, boste lahko dobili tudi v reviji Jaslice.

Prav gotovo v vsakem domu najdemo nekaj, kar nas spominja na božične praznike. Kristjani še posebej radi delamo jaslice. Kakšno zamisel, kako jih narediti, boste lahko dobili tudi v reviji Jaslice.

»Revija, ki od leta 1995 prihaja med slovenske ljubitelje jaslic, nas spodbuja k ustvarjalnosti in iskanju novih oblik predstavljanja božične skrivnosti današnjemu človeku,« je v uvodniku z naslovom Dar za vse zapisal Franci Petrič. In prav v darovanju vidi bistvo prihajajočega praznika: »Božič je sam po sebi dar vsem. Bodimo dar drug drugemu tudi mi.«

V Jaslicah boste našli božične pesmi, kot sta Strniševa Božična noč ali pa Levičnikova Rajske strune, ki jo je interpretiral Edo Škulj. Preberite si tudi božično zgodbo iz Baške grape ali pa Anino doživetje ob božičnem času.

Vsi imamo radi jaslice, vendar največji ljubitelji se jim še posebej posvečajo. Predstavljamo vam krožke, v katerih se zbirajo, še posebej pa jasličarja Franca Jožefa Konjedica in Matejo Kozmus iz Sela pri Žirovnici, s katero smo se pogovarjali o povezanosti med jasličarskimi liki.

Oglejte se jaslice v Trebnjem in po mnogih slovenskih župnijah pa tudi zunaj naših meja (v Argentini, Torontu, Vatikanu …). Predstavljamo vam razstave jaslic raznih umetnikov iz Slovenije in sosednjih držav. Lani je jasličarsko umetnost v galeriji Družina razstavljala kiparka Liza Hribar, sicer pa so bile razstave po mnogih krajih v Sloveniji (v Cerkljah, Novem mestu, na Sveti gori, Jurkloštru, stiškem muzeju krščanstva ...). Obiskali smo tudi redovnice in si ogledali žive jaslice na Vranskem, v Javorju nad Bogenšperkom, Šmihelu pri Žužemberku in Vipavskem Križu.

V reviji Jaslice boste spoznali, kako si drugi predstavljajo Jezusovo rojstvo in morda boste med njimi našli prav tiste, pri katerih ste tudi sami sodelovali.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh