Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

(Ne)moč uporabnikov jezika

Objava: 29. 09. 2018 / 22:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 28.09.2018 / 11:30

(Ne)moč uporabnikov jezika

Študijsko leto se počasi izteka. V tišini zgodnjega septembrskega dopoldneva še moji zadnji študenti in študentke pišejo izpite iz jezika in stila oglaševanja.

Študijsko leto se počasi izteka. V tišini zgodnjega septembrskega dopoldneva še moji zadnji študenti in študentke pišejo izpite iz jezika in stila oglaševanja. Čas, ko razmišljam o smislu svojega predmeta, o svojih študentih in študentkah ter njihovi nadaljnji poti, o svojih in njihovih odgovornostih ... Med drugim se rodi misel o moči in nemoči slovenskega jezika, kaj vse, še posebej na koliko različnih načinov in na kakšne načine lahko ubesedimo, ter o moči in nemoči uporabnikov slovenskega jezika, ki slovenski jezik uporabljamo in tako z njim tudi upravljamo. Misel o odgovornosti vseh nas, ki dnevno delamo s slovenskim jezikom in ga uporabljamo za posredovanje (svojih) idej, misli in spoznanj, še zlasti pa vseh tistih, ki o njem tudi pišemo, predavamo ter znanja in védenja o njem prenašamo na nove rodove.

Vsi uporabniki slovenskega jezika soustvarjamo njegovo zgodbo – ne glede na to, kaj v življenju počnemo. Večjo moč in vpliv imamo gotovo vsi, ki slovenski jezik uporab...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh