Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Presenečenje! Poroka s papežem Frančiškom

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 17. 07. 2018 / 08:13
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 17.07.2018 / 11:13
Ustavi predvajanje Nalaganje

Presenečenje! Poroka s papežem Frančiškom

Svatje in duhovnik v kapeli sredi Vatikanskih vrtov so med obredom ostali brez besed.

Papež Frančišek je presenetil zbrano družbo sredi poročnega obreda, ko je minulo soboto nepričakovano vstopil v malo kapelo sredi Vatikanskih vrtov. »Glej, kdo nas je presenetil z obiskom! Papež Frančišek vedno preseneča!« je na svojem Instagram profilu zapisal brazilski duhovnik Omar Reposo.

Ženin Luca Schafer, član švicarske garde, in nevesta Leticia Vera, nekdanja uslužbenka Vatikanskih muzejev, sta za poročni obred izbrala cerkev sv. Štefana Abesinskega v neposredni bližini bazilike sv. Petra v Vatikanu. Papežu sta poslala vabilo na poroko in ga prosila, če bi lahko vodil obred, vendar se nista nadejala, da bo sveti oče ugodil njuni želji. Frančišek pa je nenapovedano vstopil v kapelo ter s svojim prihodom osupnil sorodnike in prijatelje mladega para, pa tudi duhovnika Renata dos Santosa, ki je čakal v zakristiji.

»Nikoli v življenju si nisem predstavljal, da bom tam naletel na papeža,« je dos Santos povedal v pogovoru za spletni portal Vatican News: »Svatje so se spraševali, če je pred njimi resnično papež Frančišek.« Brazilski duhovnik je še dejal, da je v Frančišku videl pravega župnika, ki nežno in prisrčno skrbi za svoje župljane.

Papež je v nagovoru mladoporočencema izpostavil tri glagole, ki so lahko parom v pomoč pri okušanju polnosti zakonske zveze: »začeti«, »ustaviti se« in »nadaljevati pot«. Po besedah duhovnika dos Santosa ima papež globoko v srcu zakrament zakona, s katerim se začne družina in ki želi v središče postaviti Boga.

Ni se zgodilo prvič, da je bil papež Frančišek v Vatikanu navzoč med poročnim obredom. Septembra 2014 je vodil obred za dvajset parov v baziliki sv. Petra, julija 2016 pa je storil enako za gluhonemi par v kapeli Doma sv. Marte. Spomnimo se tudi »leteče poroke«, ko je sveti oče v letošnjem januarju med letom v Čilu poročil člana letalskega osebja.

Vir: CNA / Vatican News / Vatican Insider
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh