Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje
Pričevanja

Dve zgodbi enega zakona

Mož in žena direktno!

Novo
Izpostavljeno
Prelistajte knjigo Prelistajte knjigo
Pričevanja

Dve zgodbi enega zakona

Mož in žena direktno!

Pričevanje o izkušnji zakona in skupne rasti – brez dlake na jeziku. Več
24,90€
Zmanjšaj
Dodaj
Na zalogi
Dostava: 2-4 dni
Dve zgodbi enega zakona
Dve zgodbi enega zakona
24,90€

Lastnosti

Koda: 9789610410867
Spremna beseda: Gašper Otrin
Založba: Družina
Leto izdaje: 2024
Število strani: 244
Vezava: mehka z zavihki
Mere: 140 x 210 mm
ISBN: 978-961-04-1086-7

O izdelku

… o težavah in križih, preizkušnjah in izzivih odnosa, o tem, kako biti trden oče in ljubeča mama, predvsem pa v ljubezni združena mož in žena. O nežnosti in smehu, veselju in joku, zvestobi in sprejemanju drug drugega.

»Moji najljubši vplivneži navadno niso aktivni na Instagramu, ampak so to zakonci, ki so mi zgled. Klara in Blaž spadata med te vplivneže, ki dokazujeta, da je zakon svet. Pogosto slišimo, da je teorija eno, praksa pa nekaj čisto drugega. Klara in Blaž sta nas spustila v svoj dom, v svoj zakon. V zgodbe, skozi katere ob iskrivem in iskrenem pisanju doživljaš 'aha-momente', navale smeha, vzklike: 'A to si že prebral? Ti preberem naglas?', trenutke, ko bereš in si vesel, da si to v svojem zakonu že 'osvojil' in s hvaležnostjo, da te, vaju, nas, pripravita tudi na izzive, ki še pridejo.«

Lucija Firbas


»Realističen in iskren opis doživljanja zakonskega življenja Klare in Blaža, s katerim sporočata, da je lepo biti poročen z ljubljeno osebo, da romantika po začetni zaljubljenosti ne mine, da morebitne življenjske preizkušnje odnos utrdijo in požlahtnijo - a vse to le v primeru, če si za kvaliteten zakon oba tudi iskreno prizadevata. Knjiga, ki nagovarja, opogumlja in spodbuja. Knjiga, ki jo morate prebrati in v kateri boste našli marsikaj koristnega tudi zase.«

Alenka in Mitja Štular


Odlomek iz knjige:

Zakaj vendar bi se človek danes poročil? Ali ni zakon nekaj preživetega, dinozaver, ki je slučajno preživel zgodovino? Družbeno ozračje je danes zelo nenaklonjeno poroki, to jasno sporočajo politika, mediji, zabavna industrija, izobraževalne ustanove in vse to se odraža v javnem mnenju. Zakaj bi se človek odrekel poljani neštetih možnosti, večni svobodi in se zavezal v odnos z enim? Poročiti se je danes eksces, to pomeni odstopati od povprečja, se odreči samoljubju, postati odgovoren in se odločiti in zavezati za življenje z enim. A čemu?

V tej knjigi sva o zakonu spregovorila iz svoje izkušnje, na svoj lasten način. Vsak izmed naju je isto temo obdelal na svoj način, zapisi pa se v svoji raznolikosti dopolnjujejo in nadgrajujejo. Čeprav so bili zapisani v zadnjih letih, pa so nastajali od najinega prvega srečanja, pred skoraj tridesetimi leti. Ves ta čas se še vedno učiva, kako iz dveh ednin iz dneva v dan nastaja najina dvojina.

O avtorjih:

Klara in Blaž Otrin sta se poročila leta 2000 in imata štiri otroke. Klara je profesorica slovenščine, učiteljica, navdušena bralka sodobne literature in svetovnih klasikov, rada ima dolge sprehode v naravo, umirjene družinske izlete, čokolado in dobro kavo. Blaž je magister zgodovine, arhivist, ljubitelj glasbe raznih žanrov od rocka, džeza, do ljudskega petja in pravoslavnih himen, bralec esejistike in biografskih del, varilec domačega žganja ter strasten rekreativni kolesar. Že dobro desetletje sta voditelja Šole za zakon v Dobu pri Domžalah, kjer tudi živita, spremljata mlajšo zakonsko skupino v župniji in sta člana zakonske skupine Najina pot. V marsičem sta si zelo različna, a sta neizmerno rada skupaj. Njuna temeljna izkušnja je, da je zakon nekaj neskončno lepega, edinstvena priložnost, ki smo jo ob poroki prejeli od Boga, a na koncu je od vsakega zakonca odvisno, kaj bo z njo naredil.

Podobni izdelek

Poroka … in potem?
Medosebni odnosi
19,90€
Akcija
Svetost zakona
Družina in vzgoja
24,90€ 19,90€
Novo
Stvari, ki bi jih želel vedeti pred poroko
Medosebni odnosi
22,90€

Želite obdariti svoje najdražje? Obiščite trgovino Aleteia.

Več

Povezani članki

Nazaj na vrh