Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

100 let, odkar je nadškof Vovk postal metliški kaplan

Za vas piše:
Jakob Piletič
Objava: 03. 09. 2023 / 17:28
Oznake: Cerkev, Maša, Škof
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 03.09.2023 / 19:22
Ustavi predvajanje Nalaganje
100 let, odkar je nadškof Vovk postal metliški kaplan
Mašo v Metliki je vodil nadškof Zore. FOTO: Arhiv Župnije Metlika

100 let, odkar je nadškof Vovk postal metliški kaplan

V nedeljo, 3. septembra 2023, so se v Metliki spomnili 100-obletnice nastopa službe kaplana častitljivega božjega služabnika nadškofa Antona Vovka, prvega ljubljanskega nadškofa.

Slovesno bogoslužje je obhajal njegov šesti naslednik na ljubljanskem nadškofijskem sedežu msgr. Stanislav Zore. Ob tej priložnosti je blagoslovil novo obeležje, ki bo vzidano na pročelje proštije, ter se tako pridružilo drugima dvema postavljenima v čast prav tako odličnima metliškima kaplanoma, častitljivemu božjemu služabniku škofu Frideriku I. Baragi in izumitelju duhovniku Janezu Avguštinu Puharju.

Blagoslov novega obeležja. FOTO: Arhiv Župnije Metlika

Po sveti maši, pri kateri so somaševali dekanijski ter nekdaj v Metliki službujoči duhovniki in ga je spremljalo ubrano petje domačega mladinskega pevskega zbora svetega Nikolaja, so odprli tudi priložnostno razstavo o kaplanu Vovku, ki med drugim s posebno pozornostjo in izbranimi predmeti predstavi prav njegova prva leta duhovništva, ki jih je preživel v Metliki, ter njegovo povezanost z metliškim župnijskim občestvom, ki jo je ohranjal prav do svoje smrti.

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh