Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Betlehemske poljane v Razkriškem kotu

Karlo Smodiš
Za vas piše:
Karlo Smodiš
Objava: 18. 12. 2004 / 23:00
Čas branja: 8 minut
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:03

Betlehemske poljane v Razkriškem kotu

Seveda razkriška Božična noč niso edine žive jaslice v slovenskem prostoru, so pa posebne. Posebne tako po vsebini kakor po odlični izvedbi in ubranem petju domačega pevskega zbora. Gotovo jih po številu sodelujočih prekašajo studeniške in glede zanimivega okolja tiste v Postojnski jami ali Hudi luknji. A tudi na Razkrižju bližina reke Ščavnice, znamenit Ivanov izvir, široko polje na drugi strani ponujajo zanimiv pejsaž, ki je v blagodejni nočni osvetlitvi še zanimivejši.
Skrivnost božične noči s pesmijo in besedo že sedem let oznanjajo z živimi jaslicami

»Letos mineva sedmo leto od prve uprizoritve božične noči pri Ivanovem izviru na Razkrižju. V vlogi svetega Jožefa bom nastopil že sedmič. Že kot otrok sem podobno vlogo odigral v farni cerkvi. Z vmesnimi presledki to pomeni, da je od prve uprizoritve božične noči preteklo že petdeset let. V veliko čast si štejem, ker sem imel to srečo, da sem kot sveti Jožef lahko podoživljal in še vedno podoživljam skrivnosti svete noči. Sveta noč je čas, ko se tako otroci kot odrasli počutimo ljubljene še na poseben način,« je o dogodku brez primere v razkriški občini in širši okolici povedal Blaž Zajnkovič.

Seveda razkriška Božična noč niso edine žive jaslice v slovenskem prostoru, so pa posebne. Posebne tako po vsebini kakor po odlični izvedbi in ubranem petju domačega pevskega zbora. Gotovo jih po številu sodelujočih prekašajo studeniške in glede zanimivega okolja ti...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh