Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Več luči in toplih dlani

Janez Gril
Za vas piše:
Janez Gril
Objava: 18. 12. 2004 / 23:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:04

Več luči in toplih dlani

V začetku je bila Beseda in Beseda je bila Bog, beremo v Janezovem evangeliju. Verujemo, da se je ta Beseda učlovečila na božični praznik. Tistim, ki jo sprejmejo, daje moč, da postanejo božji otroci. Za to gre: če smo videli svetlobo, se mora iskriti v naših očeh; če smo doživeli veselje, ga moramo deliti z drugimi; če smo se pogreli ob jaslicah, moramo toplino dajati vsem, ki iščejo zavetja. Če se je Kristus rodil v našem srcu, ga bodo pastirji v njem našli!

Kako bomo praznovali božične praznike, se sprašujemo mnogi. Naglica, s katero živimo, in poplitveno gledanje na svet, ki ga razširjajo množična glasila, in porabniška kultura, sta pripeljala do tega, da ljudje tudi sebe in svoje lastno življenje doživljamo podobno. Za nikogar in nič nimamo časa, petek in svetek sta si podobna kot jajce jajcu, ljudje smo brezčutni in polni sebe. Življenje postaja pusto in prazno. Mnogim vera ne pomeni veliko, le nekakšno tolažbo za otroke in ostarele.

Tudi verni ljudje smo otroci sedanjega časa in lahko se zgodi, da nas potegne v svoje mreže. Adventna priprava na Kristusovo rojstvo se lahko izrodi v tekanje po trgovinah in nakupovanje nesmiselnih in nepotrebnih daril. Praznično razpoloženje na sveti večer se je v marsikateri verni družini sprevrglo v preobilno večerjo in lenobno brezdelje brez molitve in brez družinskih pogovorov … Če se ne želimo ujeti v past porabništva, si moramo vzeti čas in božične praznike doživeti v njihovem izvirnem...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh