Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V deviškem zakonu

Marjan Turnšek
Za vas piše:
Marjan Turnšek
Objava: 18. 12. 2004 / 23:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:04

V deviškem zakonu

Učlovečenje Boga je najbolj neverjetna razodeta resnica o krščanskem Bogu. A kljub temu je edina resnična novost v vsej zgodovini človeštva. V okviru judovskega religioznega obzorja je bila in je blasfemična, zato v njem ni prostora za Jezusa Kristusa kot resničnega Boga in človeka, kar je temeljna verska resnica krščanstva. Grkom in poganom se je zdela absurdna in zato niti toliko vredna, da bi se pri njej ustavili. Pavlu, ki jo je goreče oznanjal, so dejali, da ga bodo o tem drugič poslušali.

Učlovečenje Boga je najbolj neverjetna razodeta resnica o krščanskem Bogu. A kljub temu je edina resnična novost v vsej zgodovini človeštva. V okviru judovskega religioznega obzorja je bila in je blasfemična, zato v njem ni prostora za Jezusa Kristusa kot resničnega Boga in človeka, kar je temeljna verska resnica krščanstva. Grkom in poganom se je zdela absurdna in zato niti toliko vredna, da bi se pri njej ustavili. Pavlu, ki jo je goreče oznanjal, so dejali, da ga bodo o tem drugič poslušali. Za kristjane pa na tej prvi skrivnosti Jezusovega zemeljskega življenja stoji in pade vse, kar verujemo in kar z življenjem pričujemo. Učlovečenjski (inkarnacijski) princip je za kristjane osnovni način delovanja Boga v svetu in tudi kristjanovega življenjskega pričevanja sredi sveta.

Pravzaprav govorimo o skrivnosti, ki je v vsej polnosti zajeta v prazniku Gospodovega oznanjenja (25. marec), na zunaj pa postane očitna svetu na božič (25. decembra). Kako Bog vzame zares našo zgodovin...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh