Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Srečno novo leto

Christian Gostečnik
Za vas piše:
Christian Gostečnik
Objava: 01. 01. 2005 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:04

Srečno novo leto

Pomembno je, da se najprej v sebi uredimo, da postanemo prijazni, ne samo vljudni in korektni, ampak da začutimo praznike, potem bomo lahko voščili.
V teh dneh si veliko čestitamo, voščimo srečo, zdravje, zadovoljstvo. Meni pa so vse te čestitke popolnoma odveč, saj so izrečene brez srca, nobenega pravega smisla nimajo. Vse je dokaj površno in marsikdaj samo zato, ker je pač treba nekaj reči, ko srečaš znanca, včasih pa čisto navadnega tujca.

Vsi si želimo vse najlepše, najboljše, veliko zdravja, sreče in vsega dobrega v novem letu, pa naj bodo vsa ta voščila izrečena še tako nerodno, okorno in večkrat neiskreno, kot trdite vi. Nekje zelo globoko v naših srcih je želja, da bi bili srečni, pa čeprav tega ne znamo prav povedati in izraziti. Z drugimi besedami, ko je treba izreči najgloblja čutenja, postanemo kot otroci, ki še ne znajo prav govoriti, ki še niso odkrili besed, ki bi zmogle primerno izraziti vse tisto, kar se skriva v srcu. Marsikdaj je to polno ljubezni in hrepenenja, pa vsega tega ne moremo izraziti. Ali nas preplavlja bolečina, žalost, ko se duša joče, pa tudi tega ne zmoremo povedati. Vedno namreč os...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh