Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Znamenja

Za vas piše:
Branko Cestnik
Objava: 12. 03. 2005 / 23:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:06

Znamenja

Moja punca je krščena, vendar ni verna. Na pomembne reči gledava drugače: njej poroka ne pomeni nič. Rada me ima in želi biti z menoj. Kjub temu je privolila v cerkveno poroko. Poleg tega ne mara nobenih zunanjih znamenj poroke (obredov), ne mara običajne poroke, kot jo videvamo okrog nas. Vem, da Cerkev naredi vse, da se par poroči. V Cerkvi zunanjosti niso prioritetne, ker je važen zakrament in tisti, ki ga prejema. Sprašujem, ali obstajajo načini cerkvene poroke brez zunajih simbolov oz. obreda in pogoji za te načine?

Moja punca je krščena, vendar ni verna. Na pomembne reči gledava drugače: njej poroka ne pomeni nič. Rada me ima in želi biti z menoj. Kjub temu je privolila v cerkveno poroko. Poleg tega ne mara nobenih zunanjih znamenj poroke (obredov), ne mara običajne poroke, kot jo videvamo okrog nas. Vem, da Cerkev naredi vse, da se par poroči. V Cerkvi zunanjosti niso prioritetne, ker je važen zakrament in tisti, ki ga prejema. Sprašujem, ali obstajajo načini cerkvene poroke brez zunajih simbolov oz. obreda in pogoji za te načine? A.

Ker ni malo mladih, ki se v tradicionalnih obredih ne najdejo in so do njih kritični, najprej kratko in splošno razmišljanje o znamenjih.
Ljudje smo tako narejeni, da se pogovarjamo, izražamo in odločamo s pomočjo znamenj. Če imamo koga radi, mu poleg besednega sporočila »rad te imam« slednje prikažemo še z znamenjem, kot je šopek rož, bonbonjera ali kakšno drugo dar...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh