Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Znamenje žive vere

Janez Gril
Za vas piše:
Janez Gril
Objava: 19. 03. 2005 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:06

Znamenje žive vere

Že vrsto let pripravljamo pri Družini spomladansko in jesensko romanje bralcev in bralk Družine, ki postaja vedno bolj množično in priljubljeno. Letos smo od 10. do 13. marca poromali na Poljsko, v domovino svetega očeta Janeza Pavla II.

Stopetdeset romarjev in romaric se nas je minuli četrtek v zgodnjih jutranjih urah odpravilo na pot. Za božji blagoslov smo z romarsko mašo poprosili v cerkvi v Šentilju, nato pa pot nadaljevali proti Dunaju in Bratislavi do Kr­a­kova, kamor smo prispeli v večernih urah.
V petek dopoldne smo odkrivali lepote starodavnega poljskega mesta Krakova, njegove slikovite ulice in trge ter čudovite cerkve. Leseni gotski oltar v Marijini cerkvi je največji v Srednji Evropi. Stolna cerkev z grobovi poljskih kraljev, kraljeva palača na griču Vavel, številne druge cerkve, mestne utrdbe in druge zanimivosti so zgovorne priče poljske zgodovine, ki je že več kot tisoč let najtesneje povezana s krščanstvom.
Nedaleč stran je ob grobu sv. Favstine Kowalske zrasla mogočna sodobna cerkev, ki sporočilo preproste redovnice o božjem usmiljenju posreduje vedno večji mno­žici domačih in tujih romarjev. Slovenski romarji smo se jim pri­družili v molitvi in premišlje­va­nju.
V več kot 700 let sta...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh