Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Prihodnost miru

Objava: 08. 01. 2005 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:05

Prihodnost miru

Čeprav skrb za prihodnost nekatere ohromi, tako da ne morejo več naprej, je po vsem svetu veliko mladih, ki so domiselni in ustvarjalni. Ti se ne pustijo ujeti v spiralo potrtosti. Vedo, da nas Bog ni ustvaril za pasivnost.

Odlomki iz pisma brata Rogerja, Lizbona 2005

Čeprav skrb za prihodnost nekatere ohromi, tako da ne morejo več naprej, je po vsem svetu veliko mladih, ki so domiselni in ustvarjalni. Ti se ne pustijo ujeti v spiralo potrtosti. Vedo, da nas Bog ni ustvaril za pasivnost. Življenje zanje ni podvrženo slepi usodi. Zavedajo se, da človeka lahko ohromi predvsem nezaupljivost ali malodušje. Zato iščejo, z vso dušo, kako bi pripravili prihodnost miru, ne nesreče. Bolj, kot se sploh zavedajo, njihovo življenje že postaja luč, ki sveti okrog njih.

Živimo v času, ko se mnogo ljudi sprašuje: kaj je vera? Vera je preprosto zaupanje v Boga, nujen izbruh zaupanja, s katerim v svojem življenju neštetokrat začenjamo znova. V vsakomer izmed nas se lahko skrivajo dvomi. Ne gre, da bi nam vzbujali skrbi. Naše najgloblje hrepenenje je prisluškovanje Kristusu, ki v našem srcu šepeta: »Ali oklevaš? Ne bodi v skrbeh; Sveti Duh je vedno s tabo.« Nekateri so s presenečenjem odkrili, da božja...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh