Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jedilnik 18

Nikolina Rop
Za vas piše:
Nikolina Rop
Objava: 14. 05. 2005 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:07

Jedilnik 18

1. Dietni zdrobovi žličniki 2. Svinjske zarebrnice z gobami 3. Smetanov puding 4. Sadne rezine s snegom
Dietni zdrobovi žličniki
Sestavine:
2 jajci
12 dag pšeničnega zdroba
drobnjak

Priprava: Za težo dveh jajc natehtamo pšeničnega zdroba. Jajca stepemo z vilicami, zamešamo zdrob z narezanim drobnjakom ali peteršiljem in takoj zakuhamo majhne žličnike v vrelo juho. Juha naj vre pokrita. Ko žličniki narastejo (8-10 minut), jih odstavimo, vendar jih pustimo tik pod vreliščem še 10 minut. Tako pripravljeni so zelo rahli in okusni.

Svinjske zarebrnice
z gobami
Sestavine:
6 zarebrnic
sol
2 žlici olja
1 čebula
15 dag gob
poper
peteršilj
česen
1 dag moke
juha ali voda
limonin sok

Priprava: Narežemo za prst debele zarebrnice (boljše so s kostmi), jih rahlo potolčemo in posolimo. Na hitro jih opečemo na vročem olju. Na istem olju prepražimo čebulo, pridamo narezane gobe (šampinjone), jih prepražimo...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh