Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dr. Tamara Griesser-Pečar

Za vas piše:
Ivo Žajdela
Objava: 28. 05. 2005 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:07

Dr. Tamara Griesser-Pečar

je pri naši založbi izdala obsežno raziskavo z naslovom Cerkev na zatožni klopi, s podnaslovom Sodni procesi, administrativne kazni, posegi »ljudske oblasti« v Sloveniji od 1943 do 1960, v kateri obravnava režimsko preganjanje Cerkve na Slovenskem do leta 1960.

Bibliografija zgodovinarke dr. Tamare Griesser-Pečar je bila že do zdaj razmeroma obsežna, saj je v zadnjih desetih letih izdala več pomembnih knjig, v katerih je profesionalno neobremenjeno in odkrito obravnavala teme, povezane predvsem z usodo Cerkve v času medvojne komunistične revolucije in v povojnem totalitarnem sistemu. Njena vloga pri raziskovanju t. i. zamolčanih tem je toliko bolj vidna, ker se večina slovenskih zgodovinarjev mnogih neraziskanih tem iz naše polpretekle zgodovine ne loteva, pa čeprav smo že petnajst let v demokratičnem sistemu, ko bi se tudi te teme lahko in morale raziskovati.

Zdaj je pri naši založbi izdala obsežno raziskavo z naslovom Cerkev na zatožni klopi, s podnaslovom Sodni procesi, administrativne kazni, posegi »ljudske oblasti« v Sloveniji od 1943 do 1960, v kateri obravnava režimsko preganjanje Cerkve na Slovenskem do leta 1960.

Dr. Tamara Griesser-Pečar se je rodila 18. marca 1947 v Ljubljani kot hčerka Franca in...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh