Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Opogumljajo nas poslušalci

Za vas piše:
Manica Ferenc
Objava: 04. 06. 2005 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:07

Opogumljajo nas poslušalci

ogovarjali smo se z glavnim urednikom slovenskih programov na ORF Marijanom Velikom, ki je tudi urednik slovenske televizijske oddaje Dober dan, Koroška.

Slovenski radijski spored na frekvenci Radio DVA-Agora

Koroški Slovenci lahko dobijo informacije in se razvedrijo v maternem jeziku. Po dolgoletnih zapletih z avstrijskim državnim radiem ORF so stvari končno urejene - Korošci imajo možnost poslušati celodnevni slovenski radio.

Pogovarjali smo se z glavnim urednikom slovenskih programov na ORF Marijanom Velikom, ki je tudi urednik slovenske televizijske oddaje Dober dan, Koroška.

Kako so se rešili zapleti z oddajanjem koroškega radia?
Pred štirimi leti je ORF financiral projekt, ki se je tedaj imenoval Radio DVA in je omogočal na frekvenci zasebnih radiev Korotan in Agora dodatno radijsko oskrbo. Ta je tedaj slonela na personalni in vsebinski kooperaciji z uredništvom slovenskih sporedov ORF. To je bila dodatna ponudba, kajti tedaj smo v okviru deželne frekvence ORF oblikovali še ustaljeno slovensko radijsko uro na dan. Ko je po letu in pol ORF nato odpovedal finančno dotacijo zasebnima radiema...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh