Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jedilnik 21

Nikolina Rop
Za vas piše:
Nikolina Rop
Objava: 04. 06. 2005 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:07

Jedilnik 21

1. Drobtinovi cmoki v juhi 2. Pečenka mozaik 3. Testeni riž 4. Cvetača v solati s prelivom 5. Jagodni kolač
Drobtinovi cmoki v juhi
Sestavine:
6 dag margarine
3 jajca
3,5 dl svežih drobtin
6 žlic mleka
muškatni orešček
peteršilj
sol
2 žlici moke

Priprava: Zmehčano margarino zmešamo z električnim mešalnikom. Posamezno pridajamo rumenjake in ko postane zmes kremasta, pridamo orešček, sesekljan peteršilj, drobtine tri dni starega kruha ter mleko. Premešamo. Nato pridamo trd, slan sneg, ga potresemo z moko in z ročno metlico počasi mešamo, da dobimo gladko testo. Počiva naj 20 minut. Kavno žličko pomočimo v vrelo juho, zajemamo testo ter zakuhavamo cmočke v vrelo juho. Lahko pa testo na dlani oblikujemo v kroglice ter jih zakuhavamo. Zakuha naj pokrita zelo počasi vre 7 minut.
Drobtinove cmoke lahko zakuhamo v čisto kostno ali mesno juho pa tudi v lahko zelenjavno.

Pečenka mozaik
Sestavine:
1 kg mesa
6 dag hamburške slanine
5 dag šunke
5 d...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh