Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Lepotna poletna opravila

Za vas piše:
Ruth Podgornik Reš
Objava: 11. 06. 2005 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:07

Lepotna poletna opravila

Verjetno ste že ugotovili, da z denarjem lahko spomladi kupimo lepe sadike, ne pa lepih rož, ki bi nas razveseljevale do pozne jeseni.

Verjetno ste že ugotovili, da z denarjem lahko spomladi kupimo lepe sadike, ne pa lepih rož, ki bi nas razveseljevale do pozne jeseni. Kajti rastline so živa bitja. Svetloba, toplota in voda, zrak in hranila so dejavniki, ki vplivajo na njihov razvoj. Ko znamo rastlinam prisluhniti, smo na pravi poti. Potem lahko rečemo, da jim znamo ustreči. Izbira ustrezne zemlje, kakovostnih rastlin, pravilno sajenje in dognojevanje - same pomembne reči - a to še zdaleč ni vse. Nekatere rožice so zahtevnejše in so lepe le, če jim odstranjujemo odcvetele cvetove, prav vsem pa moramo pomagati, kadar jih napadejo bolezni in škodljivci.

K sreči večina okenskih in balkonskih rastlin kar sama dobro poskrbi za svojo lepoto; nekaterim pa morajo naše pridne roke priskočiti na pomoč. S čiščenjem odcvetelih cvetov bo manj dela, če bomo rastline posadili na ustrezno lego. Bršljanke in pokončne pelargonije s polnjenimi cvetovi sadimo le na mesta, zaščitena pred padavinami. Neprijetno čiščenje lepljiv...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh