Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Študent, ali veš?

Za vas piše:
Maja Hitij
Objava: 11. 06. 2005 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:07

Študent, ali veš?

Ustni izpit je javen. Njegova ocena se razglasi na dan opravljanja izpita. Pisni izpit se opravlja v obliki klavzurne naloge. Traja najmanj eno in največ štiri šolske ure.
1. Ustni izpit je javen. Njegova ocena se razglasi na dan opravljanja izpita. Pisni izpit se opravlja v obliki klavzurne naloge. Traja najmanj eno in največ štiri šolske ure. Kandidat ima pravico vpogleda v svoj popravljeni in ocenjeni pisni izpitni izdelek. Če študent zaradi višje sile ne pristopi k izpitu in ga pravočasno ne odpove, se šteje, da je izpit pravočasno odjavil.

2. Tisti, ki meni, da je bil na izpitu krivično ocenjen, lahko prvi naslednji delovni dan po koncu ustnega izpita ali tri delovne dni po objavi izpitnega rezultata pisnega izpita pri dekanu vloži pritožbo. Dekan imenuje komisijo. Ta ga v primeru ustnega izpita ponovno izpraša, v primeru pisnega pa še enkrat oceni izdelek. Zoper oceno komisije ni pritožbe.

3. Študent se lahko izjemoma vpiše v višji letnik, tudi če ni opravil vseh obveznosti. Opravičeni razlogi so na primer materinstvo, daljša bolezen, izjemne družinske in socialne okoliščine, prizna...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh