Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zbiranje dokaznega gradiva o svetosti papeža Janeza Pavla II.

Objava: 11. 06. 2005 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:07

Zbiranje dokaznega gradiva o svetosti papeža Janeza Pavla II.

Papežev vikar za rimsko škofijo kardinal Camillo Ruini je razglasil odlok o začetku zbiranja dokaznega gradiva o svetosti papeža Janeza Pavla II. V nedeljo, 29. maja, ga je na naslovni strani objavil L'Osservatore Romano v italijanščini, dva meseca pa bo razobešen na sedežu rimskega vikariata in krakovske nadškofije.

Papežev vikar za rimsko škofijo kardinal Camillo Ruini je razglasil odlok o začetku zbiranja dokaznega gradiva o svetosti papeža Janeza Pavla II. V nedeljo, 29. maja, ga je na naslovni strani objavil L'Osservatore Romano v italijanščini, dva meseca pa bo razobešen na sedežu rimskega vikariata in krakovske nadškofije. Z njim kardinal Ruini poziva vse, ki hranijo kakšno pisno oziroma rokopisno gradivo papeža Janeza Pavla II. oziroma v zvezi z njim (rokopise, dnevniške zapise, pisma …), naj le-to v izvirniku ali verodostojni kopiji pošljejo oziroma posredujejo na škofijsko sodišče rimskega vikariata na Trgu sv. Janeza v Lateranu. Zbiranje gradiva je 13. maja z dovoljenjem, da se lahko takoj začne postopek za razglasitev papeža Janeza Pavla II. za svetnika, omogočil papež Benedikt XVI.

Prefekt kongregacije za zadeve svetnikov kardinal Jose Saraiva Martins je ob tem povedal, da mora postopek začeti rimska škofija, ki jo je papež Janez Pavel II. vodil dobrih 26 let kot rimski šk...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh