Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Iz papeževih govorov

Objava: 09. 07. 2005 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:13

Iz papeževih govorov

Primat rimske Cerkve in njenega škofa je primat službe katoliški skupnosti. Od mučeništva apostolov Petra in Pavla gledajo vse Cerkve na Rim kot na osrednje stičišče za edinost nauka in pastorale.

O papeški službi: Primat rimske Cerkve in njenega škofa je primat službe katoliški skupnosti. Od mučeništva apostolov Petra in Pavla gledajo vse Cerkve na Rim kot na osrednje stičišče za edinost nauka in pastorale. Po pravici so v cerkveni skupnosti delne Cerkve z lastnimi izročili, ne glede na pravico do primata Petrovega sedeža. Ta stoji pred vso skupnostjo, varuje zakonite različnosti in bedi na tem, da posebnosti ne bi škodovale edinosti, ampak ji služile.
29. junija v opoldanskem nagovoru

O božji pomoči: Danes bi rad z vami premišljeval o Psalmu 123, pesmi veselja in hvaležnosti, da je Bog rešil svoje ljudstvo. Čeprav so jim grozili sovražniki, ki so se dvignili zoper nje, je bil Bog na njihovi strani. Razburkal je vode, da so jih potegnile vase, požrle so jih divje živali. Prišel jim je na pomoč in jih rešil v nevarnosti. Tudi mi smo lahko prepričani, da nas bo Bog rešil, čeprav bo že kazalo, da so vsi upi izgubljeni. In tako se psalm končuje z izpovedjo v...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh