Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež na oddihu v dolini Aoste

Jože Pavlič
Za vas piše:
Jože Pavlič
Objava: 16. 07. 2005 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:14

Papež na oddihu v dolini Aoste

Papež Benedikt XVI. se je v nedeljo, 10. julija, pri srečanju in opoldanski molitvi s 30.000 romarji na Trgu sv. Petra prisrčno poslovil od njih »Arrivederci«. Pred tem jim je povedal, da naslednji dan odhaja za »kratek čas na oddih« v dolino Aosta, in sicer v isto hišo, v kateri je vroče julijske dneve preživljal njegov prednik na prestolu apostola Petra papež Janez Pavel II. Zahvalil se je vsem, ki ga bodo pri tem spremljali z molitvijo.

Papež Benedikt XVI. se je v nedeljo, 10. julija, pri srečanju in opoldanski molitvi s 30.000 romarji na Trgu sv. Petra prisrčno poslovil od njih »Arrivederci«.

Pred tem jim je povedal, da naslednji dan odhaja za »kratek čas na oddih« v dolino Aosta, in sicer v isto hišo, v kateri je vroče julijske dneve preživljal njegov prednik na prestolu apostola Petra papež Janez Pavel II. Zahvalil se je vsem, ki ga bodo pri tem spremljali z molitvijo.

Škof iz Aoste Giuseppe Anfossi je prebivalce te severnoitalijanske alpske doline že opozoril, naj papežu omogočijo, da si bo pri njih lahko resnično odpočil. »Papežev čas je tako dragocen, da ga pri tem nobeden od vernikov ne sme motiti oziroma mu ga skrajšati,« je povedal škof v pogovoru za italijanski katoliški dnevnik L'Avvenire. Upa, da bodo prebivalci doline to spoštovali, da bodo do papeža obzirni, kot so bili do njegovega prednika.

Škof Anfossi je še dejal, da papež s svojim odhodom na oddih daje dober zgled šk...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh