Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

DRUŽINO v vsako družino!

Janez Gril
Za vas piše:
Janez Gril
Objava: 15. 01. 2005 / 23:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:05

DRUŽINO v vsako družino!

Januar je v Cerkvi na Slovenskem posvečen verskemu tisku. Zakaj ravno januar? Najbrž zato, ker so januarja dolgi večeri in je več časa za branje in ker se v začetku leta obnavljajo naročnine. Predvsem pa zato, da razmislimo, kakšno je stanje z našim tiskom.
Januar je v Cerkvi na Slovenskem posvečen verskemu tisku. Zakaj ravno januar? Najbrž zato, ker so januarja dolgi večeri in je več časa za branje in ker se v začetku leta obnavljajo naročnine. Predvsem pa zato, da razmislimo, kakšno je stanje z našim tiskom. Temu so namenjene tudi naslednje vrstice.

V današnji poplavi brezštevilnih informacij in obvestil v časopisju, na radiu in televiziji je zelo težko ločiti zrna od plev. Še teže je ohraniti modrost in živeti v soglasju s svojo vero in krščanskim pogledom na svet. Sodobnemu medijskemu pritisku se lahko upremo le z dobro knjigo ali dobrim časopisom. To velja tudi za verski tisk. Njegova ponudba je na Slovenskem bogata in pestra, tako pri naši založbi kot pri Ognjišču, Mohorjevi ali drugih založbah.

Še tako dobra zdravila nič ne pomagajo, če jih ne jemljemo redno. Še tako dobra ponudba verskega tiska nič ne koristi, če časopisa ali knjige ne beremo. Tega se vi, dragi bralci in bralke Družin...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh