Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Znanost nima vseh odgovorov

Objava: 15. 01. 2005 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:05

Znanost nima vseh odgovorov

Papež Janez Pavel II. je 16. decembra v baziliki sv. Petra v Rimu maševal 10.000 študentom, tisoč profesorjem in dvajsetim zastopstvom iz evropskih univerzitetnih mest. Srečanje je bilo ob koncu tridnevnega zborovanja študentov iz vse Evrope v Rimu, kjer so se pripravljali na svetovni dan mladih v Kölnu.

Papež Janez Pavel II. je 16. decembra v baziliki sv. Petra v Rimu maševal 10.000 študentom, tisoč profesorjem in dvajsetim zastopstvom iz evropskih univerzitetnih mest. Srečanje je bilo ob koncu tridnevnega zborovanja študentov iz vse Evrope v Rimu, kjer so se pripravljali na svetovni dan mladih v Kölnu. Slovesno mašo je obogatilo petje 350 pevcev iz enajstih združenih univerzitetnih pevskih zborov, spremljal pa jih je univerzitetni orkester.

Janez Pavel II. jim je povedal že večkrat izraženo misel o znanosti; da ta ne more dati odgovora na ključna življenjska vprašanja: »Vi, dragi študenti, ste na poti trajnega iskanja resnice. Toda do te resnice se ne da priti samo s sredstvi, ki jih ponuja znanost, razdeljena na številne stroke. Dobro veste, da je mogoče odkriti bistvo resnice o človeku, resnice o nas samih, samo s pogledom, polnim Kristusove ljubezni.«

Študentom je zaželel »poguma, da bi iskali resnico« v luči Kristusove ljubezni. Spomnil jih je na leto evhar...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh