Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jedilnik 26

Nikolina Rop
Za vas piše:
Nikolina Rop
Objava: 23. 07. 2005 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:14

Jedilnik 26

Sirovi krapki v juhi, Ponarejene ribe, Skutina klobasa, ...
Jedilnik 26

Sirovi krapki v juhi
Sestavine:
2 žemlji
maslo
1 debelo jajce
nariban sir
drobnjak - peteršilj
1,5 litra mesne ali kostne juhe

Priprava: Žemlje narežemo na 3 mm debele rezine. Namažemo jih z maslom (margarino) in odlagamo na suh pekač.
V manjši skledi razžvrkljamo jajce in vanj na drobno naribamo sir, pridamo še narezan drobnjak ali sesekljan peteršilj in premešamo. Na­pra­vimo gosto zmes, ki jo z žličko nanesemo po namazanih žemljah. Postavimo v 190-200 °C vročo pečico na gornjo temperaturo za 12 minut oziroma da nadev dobi rahlo rumeno skorjico.
Krapke lahko spečemo že kakšen dan prej. Postrežemo jih pred juho ali pa jih porazdelimo po krožnikih.
Krapke lahko pripravimo in ponudimo k aperitivu tudi kot slano pecivo.

Ponarejene ribe
Sestavine:
2,5 dl mleka
1 jajce
sol
4 žlice moke

Nadev:
5 žlic drobtin
2 žlici kisl...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh