Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Od tedna do tedna

Objava: 23. 07. 2005 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:13

Od tedna do tedna

Nove vezi med Francijo in Brazilijo - Francija letos praznuje »brazilsko leto«. Pariz je pred kratkim na francoski narodni praznik obiskal brazilski predsednik Luis Inacio da Silva. Pariški nadškofijski ordinariat je objavil novico, da bodo 2. oktobra zvečer v stolnici Naše ljube Gospe v Parizu pri maši prosili za prebivalce obeh držav, pred tem pa na pročelje te cerkve projicirali kip Kristusa Odrešenika s Corcovada nad Riom de Janeirom, »zaščitnega znaka« tega mesta

Nove vezi med Francijo in Brazilijo - Francija letos praznuje »brazilsko leto«. Pariz je pred kratkim na francoski narodni praznik obiskal brazilski predsednik Luis Inacio da Silva. Pariški nadškofijski ordinariat je objavil novico, da bodo 2. oktobra zvečer v stolnici Naše ljube Gospe v Parizu pri maši prosili za prebivalce obeh držav, pred tem pa na pročelje te cerkve projicirali kip Kristusa Odrešenika s Corcovada nad Riom de Janeirom, »zaščitnega znaka« tega mesta . Ta kip je bil blagoslovljen leta 1931, zasnovala pa sta ga francoski kipar poljskega rodu Paul Landowski in brazilski inženir Heitor da Silva Costa.

KöLN - Generalni tajnik svetovnega dneva mladih prelat Heiner Koch je pri predstavitvi programa povedal, da bo ta dogodek imel svoje sporočilo tudi za mlade, ki se čutijo oddaljene od Cerkve. Zato je že pokojni papež Janez Pavel II. k udeležbi na njem poleg katoličanov vabil tudi nekatoličane.

VATIKAN - Koptski pravoslavni škof za Italijo Barnaba...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh