Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jedilnik 28

Nikolina Rop
Za vas piše:
Nikolina Rop
Objava: 06. 08. 2005 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:15

Jedilnik 28

1.Zdrobova juha z zelenjavo 2. Pečene melancane 3. Ajdova kaša 4. Hladna krema 5. Sezamove palčke

1. Zdrobova juha z zelenjavo2. Pečene melancane3. Ajdova kaša4. Hladna krema5. Sezamove palčke

Zdrobova juha z zelenjavoSestavine:15 dag zelenjave (grah, cvetača, korenček, fižol)8 dag gob čebula3 žlice olja1 žlica zdroba1,5 litra juhe ali vode sol, lovorjev list peteršiljPriprava: Čebulo sesekljamo, cvetačo razdelimo na drobne cvetke, lepe liste in stebelca drobno narežemo. Prav tako očistimo in na listke narežemo gobe.Na olju najprej prepražimo čebulo, dodamo zelenjavo, popražimo ter zalijemo z malo juhe ali vode, pokrijemo in dušimo.Medtem posebej na žlici olja prepražimo zdrob, ga zalijemo z juho ali vodo in zavremo. Primešamo dušeno zelenjavo, solimo, popopramo ter kuhamo 10 minut. Juho lahko izboljšamo z naribanim sirom in sesekljanim peteršiljem.Pečene melancaneSestavine: 2 srednje debeli melancani1 žlica olja3 žlice sesekljane čebule2,5 paradižnikove mezge3 stroki česna bazilika, peteršilj zelena origano10 dag siraPriprava: Melancane olup...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh