Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Benedikt XVI. tudi v sinagogo

Objava: 20. 08. 2005 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:15

Benedikt XVI. tudi v sinagogo

Obisk judovske skupnosti je del številnih papeževih potovanj, odkar je katoliška Cerkev med drugim vatikanskim koncilom spremenila odnos do judovstva. Vendar pa bo obisk Benedikta XVI. 19. avgusta v sinagogi v Kölnu poseben dogodek

Obisk judovske skupnosti je del številnih papeževih potovanj, odkar je katoliška Cerkev med drugim vatikanskim koncilom spremenila odnos do judovstva. Vendar pa bo obisk Benedikta XVI. 19. avgusta v sinagogi v Kölnu poseben dogodek. Težo je dobil s tem, da »nemški« papež prav v svoji domovini ta korak stori 60 let po koncu vojne. Tako se Benedikt XVI. navezuje na zgodovinski obisk Janeza Pavla II. v rimski sinagogi leta 1986. Sedanji papež je kljub »kompleksni in pogosto boleči« zgodovini prepričan, da je skupna dedi­ščina kristjanov in Judov omogočila prihodnost v skladu z božjim načrtom. Spomin na preteklost je za kristjane in Jude »moralni imperativ«.

Dogodek je deležen pozornosti tudi zato, ker je izraelski zunanji minister konec julija obtožil Benedikta XVI., da pri obsodbi terorističnih napadov ni omenil napada na Jude v Izraelu. Napetim odnosom so pozneje sledili spravnejši toni.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh