Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Hodi za menoj

Rudi Koncilija
Za vas piše:
Rudi Koncilija
Objava: 27. 08. 2005 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:15

Hodi za menoj

Umor skromnega devetdesetletnega meniha, svetovno znanega karizmatičnega apostola mladih, priorja Rogerja Schutza 16. avgusta v Taizéju v Franciji nas je popolnoma presenetil. Pol stoletja se že kakor po čudežu sem zgrinjajo tisoči mladih na duhovna srečanja. Slovenska mladina že od leta 1971 roma v Taizé in od njihovega začetka tudi na evropska romanja sprave.
»Če hoče kdo iti za menoj, naj se odpove sebi in vzame svoj križ ter hodi za menoj« (Mt 16,24).

Umor skromnega devetdesetletnega meniha, svetovno znanega karizmatičnega apostola mladih, priorja Rogerja Schutza 16. avgusta v Taizéju v Franciji nas je popolnoma presenetil. Pol stoletja se že kakor po čudežu sem zgrinjajo tisoči mladih na duhovna srečanja. Slovenska mladina že od leta 1971 roma v Taizé in od njihovega začetka tudi na evropska romanja sprave. Leta 1981 nam je brat Roger v Stični pomagal doživeti »slovenski Taizé« s šest tisoč mladimi Slovenci. S tem so se začela letna slovenska srečanja mladih v Stični, ki se redno nadaljujejo že četrt stoletja.

Te dni po atentatu sem odpiral Rogerjeve knjige in doživel novo popolno presenečenje: že v mladosti je slutil, da bo postal mučenec. O tem govori njegov zapis o odločitvi za duhovni poklic. Že naslov pove bistveno: »Blagor tistemu, ki umre v ljubezni«. Njegova misel potuj...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh