Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Krščanska vera je največji zaklad

Za vas piše:
Roman Starc
Objava: 03. 09. 2005 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:15

Krščanska vera je največji zaklad

Sveta Regina, devica in mučenka, goduje 7. septembra Zanesljivih zgodovinskih podatkov o njenem življenju nimamo. Živela naj bi v tretjem stoletju na ozemlju današnje Francije (Alise), umrla pa mučeniške smrti okoli leta 300. Poročilo o njenem mučeništvu je sicer legendarno, pa kljub vsemu poučno.


Sveta Regina, devica in mučenka, goduje 7. septembra

Zanesljivih zgodovinskih podatkov o njenem življenju nimamo. Živela naj bi v tretjem stoletju na ozemlju današnje Francije (Alise), umrla pa mučeniške smrti okoli leta 300. Poročilo o njenem mučeništvu je sicer legendarno, pa kljub vsemu poučno.

Deželni namestnik Olibrij ukaže Regino pripeljati predse in ji razodene, da bi se rad z njo poročil. Regino oblije rdečica, nato pa mu pogumno reče: »Že imam ženina, od katerega me ne bo nobena stvar ločila, Jezusa Kristusa.« »Kaj,« zavpije Olibrij, »tega Galilejca se držiš?« »Priznavam ga,« mu odvrne Regina, »za svojega Zveličarja in sem ponosna, da sem njegova služabnica. Upam, da bom z njegovo pomočjo to za vedno tudi ostala.« Ko Olibrij vidi, da ne bo dosegel svojega namena, jo vrne očetu in mu ukaže, naj jo za vsako ceno odvrne od krščanstva in jo omehča, da bo sprejela njegovo ponudbo. Oče si na vso moč priz...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh