Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Cerkev okrepila pomoč

Objava: 10. 09. 2005 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:15

Cerkev okrepila pomoč

Hurikan (tropski ciklon) Katrina je najbolj pustošil po priobalnem območju, ki velja za najbolj »katoliško« v ZDA. Tam so najstarejše in najpomembnejše katoliške cerkve v ZDA, škofije pa so odvisne od pomoči od drugod
Po ameriških škofijah bodo posebne nabirke za žrtve hurikana

Hurikan (tropski ciklon) Katrina je najbolj pustošil po priobalnem območju, ki velja za najbolj »katoliško« v ZDA. Tam so najstarejše in najpomembnejše katoliške cerkve v ZDA, škofije pa so odvisne od pomoči od drugod.

Predsednik ameriške škofovske konference škof William S. Skylstad (Spokane) je po strašnem opustošenju, številnih človeških žrtvah in vsem drugem, kar se je hudega dogajalo na prizadetih območjih, povedal razveseljivo in ohrabrujočo novico: solidarnost ameriških katoličanov in državljanov je, v celoti gledano »ogromna«.

Ameriška Karitas (Catholic Charities) je tako rekoč dan in noč »na nogah«, ko pomaga beguncem, si prizadeva najti daljnoročnejše rešitve zanje, vzpostaviti normalne življenjske razmere. Tu gre predvsem za sanacijo hiš in stanovanjskih prostorov, psihološko pomoč, pomoč pri iskanju delovnih mest, zdravstveno oskrbo in svetovanje.

Najhujšo škodo...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh