Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Živel in čutil je s krajem in ljudmi«

Za vas piše:
M. P.
Objava: 17. 09. 2005 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:14

»Živel in čutil je s krajem in ljudmi«

V Begunjah so pred župnijskim domom v nedeljo, 4. septembra, blagoslovili doprsni kip župnika Martina Erklavca, ki je med letoma 1974 in 2002 deloval v tem kraju.

V Begunjah so pred župnijskim domom v nedeljo, 4. septembra, blagoslovili doprsni kip župnika Martina Erklavca, ki je med letoma 1974 in 2002 deloval v tem kraju. Po maši, ki jo je skupaj z domačim župnikom Francem Mačkom daroval Franc Erklavec, član novomeškega kapitlja in Martinov brat, so verniki pred župnijskim domom najprej obudili spomin na pokojnega s tem, da so prisluhnili tonskemu posnetku njegovega nagovora. Peter Kolman je orisal njegovo življenjsko pot, ki je bila v otroštvu in mladosti zaznamovana z veliko gorja in trpljenja zaradi zavedne krščanske drže njegove družine.

Po kaplanovanju v Dolenjskih Toplicah je kot župnik v Begunjah in pozneje tudi kot dekan radovljiške dekanije pustil velik pečat. Med drugim je vodil obnovitvena dela na župnijski cerkvi in zidavo župnijskega doma. »Kot duhovnik se je znal približati ljudem. Ni iskal razlik, ki bi ljudi delile, temveč tisto, kar je združevalo, povezovalo in udejanjalo,« je dejal Kolman. »Ko sem z njim hodil okr...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh