Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Faraoni

Vida Petrovčič
Za vas piše:
Vida Petrovčič
Objava: 20. 09. 2005 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:14

Faraoni

Saj veste, kaj pravijo, da velja za povprečno Slovenko. Nikoli nima ničesar, kar bi oblekla, in vedno ima eno sobo premalo.

Saj veste, kaj pravijo, da velja za povprečno Slovenko. Nikoli nima ničesar, kar bi oblekla, in vedno ima eno sobo premalo. Kaj pa povprečni Slovenec? Ta se pa rad pravda. Trg je željam Slovenk ustregel. Cunjice je mogoče kupiti na vsakem vogalu, pa tudi stanovanj, parcel in hiš je obilo. Človek potrebuje samo še denar. Slovenke so zadovoljne. Pri pravdanju pa ni tako. Odvetniki in notarji sicer bajno služijo, le sodniki ne delajo tako, kot bi morali. Pravde se vlečejo, ljudje mečejo denar skozi okno, učinka pa ni nobenega. Razsodb ni in ni. Kot da bi sodniki, ki jim sicer nihče ne odreka neodvisnosti, prihajali z nekega drugega planeta, kjer čas teče veliko počasneje kot pri nas. Saj veste, kaj mislim, gotovo ste že nekoč davno prestopili prag kakšnega sodišča, pa še danes nimate v rokah končnega in veljavnega papirja z razsodbo.

Tudi pri nas doma smo čisto povprečni Slovenci. Ker se s sosedi nismo zmogli dogovoriti za neko služnostno pot, kar je še ena od slovenskih znač...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh