Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Bogu hvala za leta v Šentvidu

Objava: 22. 01. 2005 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:05

Bogu hvala za leta v Šentvidu

Ljubljanski nadškof mons. Alojz Uran je 16. januarja obiskal svoje nekdanje župljane v Šentvidu, da bi se, kot je dejal v pridigi med slovesno mašo, zahvalil za delo, ki ga je Bog do januarja 1993 opravil v župniji.

Župnija me je spremljala; skupaj s sodelavci, kaplani, duhovnikovimi pomočniki, kateheti, animatorji, starši smo opravljali oznanjevalno in katehetsko poslanstvo, je nadškof Uran, ki je daroval mašo skupaj s šentviškim župnikom in kaplanom ter duhovniki iz Zavoda sv. Stanislava, dejal množici zbranih vernikov, med katerimi je bilo še zlasti lepo število narodnih noš. Božja beseda se je za časa njegovega župnikovanja od 1980 do januarja 1993, ko je bil imenovan za ljubljanskega pomožnega škofa, utelesila na mnoge načine in obrodila sadove, je dejal: v duhovnih poklicih - šestih novomašnikih, v družinah, ki so se odprle življenju, v pokončnih kristjanih, ki sedaj opravljajo pomembne službe v družbenem, socialnem, kulturnem in javnem življenju, predvsem pa v vestnem izpolnjevanju vsakdanjih obveznosti in tudi sprejemanju težkih križev, ki nas zadenejo.

Nadškof Uran se je na začetku maše vsem zahvalil za molitve, dobre misli in želje, ki so mu jih izrazili v zadnjih tednih. Vs...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh