Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zadetek v polno in strel v prazno

Objava: 08. 10. 2005 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:14

Zadetek v polno in strel v prazno

Na obzorju so novi spopadi s preteklostjo. In zgodovinsko stroko. Pravosodni minister dr. Lovro Šturm ustanavlja sektor za popravo krivic in narodno spravo.

ZADETEK V POLNO...

Na obzorju so novi spopadi s preteklostjo. In zgodovinsko stroko. Pravosodni minister dr. Lovro Šturm ustanavlja sektor za popravo krivic in narodno spravo. Tam naj bi sistematično in profesionalno zbirali, urejal, analizirali in publicirali dokumentarno gradivo, ki je nacionalnega pomena za dosego sprave. Takšno analiziranje delovanja državnih, zlasti represivnih organov med vladavino nekdanjega totalitarnega sistema je takoj pognalo kri v glavo varuhom naše svetle preteklosti, pa čeprav takšne ustanove pozna večina držav, kjer so bile sistematično kršene človekove pravice: Nemčija, Poljska, Češka, Madžarska, Litva … Saj res, Jugoslavija pa že ni bila podobna tem državam.
Novinar Ivan Puc v Magu

Tudi zaradi del /prof. dr. Dieterja Blumenwitza o mednarodnopravnem položaju Slovenije v letih 1941–1946 in dr. Tamare Griesser Pečar, kot so Rožmanov proces, Razdvojeni narod, Cerkev na zatožni klopi …/, ki so prestala strokovno in bra...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh