Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež je povedal

Objava: 15. 10. 2005 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:14

Papež je povedal

Živi in osebni Bog je središče pristne vere. Njegova navzočnost je učinkovita in odrešilna. Gospod ni nepremična in odsotna stvar, marveč živa oseba, ki vodi svoje vernike, je z njimi usmiljen in jih podpira s svojo močjo in ljubeznijo.
O Bogu: Živi in osebni Bog je središče pristne vere. Njegova navzočnost je učinkovita in odrešilna. Gospod ni nepremična in odsotna stvar, marveč živa oseba, ki vodi svoje vernike, je z njimi usmiljen in jih podpira s svojo močjo in ljubeznijo.

5. oktobra pri splošni avdienci


O idolu: Idol ni nič drugega kot delo človeških rok, plod človekovih želja, in zaradi tega nesposoben preseči meje bitja. Ima človeško obliko z usti, očmi, ušesi, grlom, vendar je nedejaven, brez življenja, brezdušen kip. Usoda tistega, ki časti te mrtve stvari, je podobna njim: nemočna, krhka, nedejavna. Materializem je človekova večna skušnjava, da bi umestil odrešenje v delo svojih rok. Zato stavi svoje upanje v moč, uspeh in snov.
5. oktobra pri splošni avdienci


O bogoslužju: Bogoslužje je kraj, kjer prisluhnemo božji besedi, ki predstavlja Gospodovo odrešilno dejanje. Je tudi krog, v katerem zbrani moli...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh