Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Obletnica ženine smrti

Christian Gostečnik
Za vas piše:
Christian Gostečnik
Objava: 29. 10. 2005 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:14

Obletnica ženine smrti

Letos mineva že tretje leto, odkar je nenadoma za vedno odšla žena in mati najine hčerke. V zadnjem času se je v meni začelo prebujati izjemno močno hrepenenje po njeni bližini. Si predstavljate, kako trpim, in to brez prenehanja? Večkrat se mi dozdeva, kot da sem ravno prejel tisti usodni telefonski klic, naj čim prej pridem v bolnišnico, ker je žena v kritičnem stanju. Samo še nasmehnila se mi je, in ni je bilo več. Bo sploh kdaj bolje?

V teh dneh zopet doživljate najhujše travme iz preteklosti. Nenadoma ste bili soočeni s hudo novico in izgubo ljubljene osebe. Brez možnosti priprave. Žena je bila namreč do usodnega dne zdrava. Naenkrat je bila v kritičnem stanju in je umrla. Ob tem ste doživeli šok in šele sedaj si počasi dovoljujete vse to tudi čutiti. Kljub temu da je zares preteklo že veliko časa, kot pravite, so ta občutja normalen del življenja. Pojavljajo se bolj poredko, v čisto določenih časih in določenih presledkih, vendar pa zato nič manj ne bolijo. Morda je bolečina sedaj, ko v polnosti čutite izgubo, še večja. Naj vam samo malo opišem in morda ubesedim tisto, česar sami še ne zmorete, saj vam ravno to lahko največ pomaga.

Najprej ste doživeli pretres in iz tega se dolgo niste pobrali. Novica, da je nikoli več ne bo v vašem življenju na način, kot je bila doslej, vas je zelo presenetila. To je bil hud udarec. Najprej niste mogli dojeti. Tako so pogreb in tedni po pogrebu minevali, kot da je v...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh