Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jedilnik 39

Za vas piše:
s. Nikolina
Objava: 12. 11. 2005 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:14

Jedilnik 39

Fižolova juha s smetano, makaroni s tunino, peresniki z jajčnim cvrtjem, pPečena paprika v solati, kvašeni orehovi rogljički.
Fižolova juha s smetano
Sestavine: 35 dag suhega fižolasol lovorjev list 2 dl kisle smetane žlica moke limonina lupina
Priprava: Fižol zvečer operemo in namočimo v toplo vodo. Naslednji dan ga damo kuhat. Ko zavre, ga odcedimo in vnovič zalijemo z 2 litroma vode. Ko spet zavre, pridamo lovorov list, rezino limonine lupine in sol. Ko je fižol kuhan, zakuhamo smetanov podmet. Juha naj samo prevre.


Makaroni s tunino
Sestavine: 35 dag makaronov konzerva tunine 1/2 čebule 3 trdo kuhana jajca olje, sol
Priprava: Na 2 žlicah olja pražimo sesekljano čebulo. Ko ovene, vendar še ne zarumeni, dodamo nadrobljeno tunino in nad ognjem pustimo nekaj minut, da se ogreje. Testenine skuhamo v veliki količini slane vode, jih odcedimo in v skledi zabelimo s tunino. Okrasimo z rezinami trdo kuhanih jajc ter ponudimo.


Peresniki z jajčnim cvrtjem
Sestavine: 40 dag peresnikov 3 žlice maščobe čebula 4 j...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh